ویپ یا قلیان تو جیبی نوعی روش برای جایگزینی سیگار است. امروزه بسیاری از جوانان و نوجوانان از این دستگاه استفاده میکنند. اما از خطرات آن اطلاعی ندارند. قلیان تو جیبی حاوی نیکوتین، مواد طعم دهنده و بخاری غلیظ است. نیکوتین موجود در قلیان تو جیبی افراد را معتاد به استفاده از آن میکند. بیماریهای شایع قلبی، عروقی، ریوی، به خطر افتادن سلامت دندان و لثه و مشکلات گوارشی از عوارض مصرف ویپ میباشد. در ادامه در رابطه با ضررها، مایعات طعم دهنده و درمان ویپ توضیح دادهایم.
منبع: ویپ یا قلیان تو جیبی | عوارض قلیان جیبی چیست؟
ویپ یا قلیان تو جیبی
ویپ یا قلیان تو جیبی اولین بار در کشور چین به عنوان جایگزین سیگار و قلیان شناخته شد. دلیل اینکه به این وسایل شارژی گفته میشود، مایعات طعم دار کننده داخل آن است. در این وسیله آتش وجود ندارد و از یک باطری به عنوان المنت استفاده میشود. خروجی این دستگاه دود نیست، بلکه بخار درجه بندی شده است. عوارض قلیان تو جیبی نسبت به سیگار معمولی کمتر است اما فکر نکنید که هیچ عوارضی در مصرف آن دخیل نیست! در این نوع قلیان شارژی ها از مایعی استفاده میشود که حاوی نیکوتین است و تقریبا تمامی عوارض از آن نشات میگیرد.
عوارض ویپ
به طور کل مصرف ویپ یا قلیان تو جیبی سلامت افراد این را به خطر میاندازد. عوارض استفاده و مصرف این مواد به شرح زیر است.
1. نیکوتین اعتیاد آور است!
بیشتر سیگارها، وسایل دودزای الکترونیکی و ویپ حاوی نیکوتین هستند. نیکوتین حاوی مواد شمیمیایی بسیار اعتیاد آور است. به همین دلیل فرد روزبروز بیشتر علاقه مند به استفاده از این دستگاه میشود.
2. تاثیرات مصرف طولانی ویپ مشخص شده نیست!
احتمالا شنیده اید که میگویند سیگارهای الکترونیکی و ویپ ضرر کمتری نسبت به سیگارهای معمولی دارند. اما هنوز هیچ تحقیقاتی این حرف ها را به اثبات نرسانده است. اما بر اساس تحقیقات انجام شده، مصرف قلیان تو جیبی یا هر سیگار الکترونیکی بر شٌش و قلب تاثیرات منفی خواهد گذاشت.
3. ویپ نوجوانان زیادی را درگیر کرده است!
بیشتر مصرف کنندگان قلیان تو جیبی نوجوانان هستند. نوجوانانی که اعتیاد به مصرف این دستگاه دارند، بیشتر از افراد دیگر به بیماری های ریوی مبتلا میشوند. اغلب نوجوانان پس از 6 ماه مصرف ویپ، در نهایت به سیگار روی میآورند.
4. دود و بخار ویپ خطرناک است!
تنفس بخار خارج شده از قلیان تو جیبی بسیار مضر است. ذراتی که با دود و بخار ویپ خارج میشوند، حاوی مواد شیمیایی هستند که از سرب و فلزات سنگین تشکیل شده است. و خطر ابتلا به بیماری های ریوی را افزایش میدهد.
5. خطر بیماری قلبی با مصرف ویپ!
طبق بررسی های انجام شده، مصرف ویپ برای سلامت قلب مضر است. ذراتی که در مایع آن قرار دارند، در هوا پخش میشوند که حاوی اکسید کننده، آلدئیدها و نیکوتین هستند. با استنشاق بخارهایی که از قلیان تو جیبی خارج میشود، این ذرات به احتمال زیادی بر قلب و سیستم گردش خون تاثیر منفی خواهد گذاشت. از جمله عارضه های بلند مدت این ماده به شرح زیر است.
- افزایش ضربان قلب
- افزایش فشار خون
- بروز بیماری های قلب
- سکته مغزی
- سکته قلبی
- حمله قلبی
6. خطر بیماری ریوی با مصرف ویپ!
طبق تحقیقات مصرف قلیان تو جیبی خطر ابتلا به بیماری های ریوی را افزایش میدهد. طعم دهنده هایی که در ویپ یا قلیان های تو جیبی استفاده میشود، عوارضی مانند: اکسیداسیون، سمیت و التهاب دارند. عدم تنفس عمیق نیز یکی از عوامل شایع مصرف ویپ میباشد.
7. خط بیماری های لثه و دندان
بر اساس مشاهدات، مصرف قلیان تو جیبی سلامت دندان ها و لثه را به خطر میاندازد. دود ناشی از این وسیله بر روی دندان ها قرار میگیرد و محل تولید باکتری میشود. شما پس از مدتی دچار مشکلات زیر خواهید شد.
- پوسیدگی دندان
- التهاب لثه
- بوی بد دهان
- سوزش گلو
- آزردگی لثه و دندان
8. افزایش خطر ابتلا به سرطان با مصرف ویپ!
در گزارشی که سال 2018 منتشر شد، نشان داد که ویپ موجب عملکرد بد سلولی، صدمه به DNA و استرس اکسیداتیو میشود. و خطر ابتلا به سرطان را افزایش میدهد و روند رشد مغز را مختل خواهد کرد.
تفاوت سیگار و ویپ
عوارضی که بر اثر مصرف سیگار معمولی بروز پیدا میکند بسیار شناخته شده است. خطراتی مانند مرگ، سرطان ریه، سکته مغزی،بیماری های قلبی، بیماری گوارشی و تنفسی افرادی که سیگار میکشند را تهدید میکند.
مصرف قلیان تو جیبی عوارض کمتری نسبت به سیگار دارد. اما افراد نیکوتین بیشتری نسبت به سیگار از این وسیله مصرف میکنند. خطراتی که ویپ به دنبال دارد با مصرف طولانی مدت مانند خطرات سیگار بروز پیدا میکند.
ویپ با نیکوتین یا بدون نیکوتین؟
ویپ بدون نیکوتین از خطرات کمتری نسبت به قلیان تو جیبی با نیکوتین برخوردار است. اعتیاد به نیکوتین خطرات ناشی از مصرف ویپ نیکوتین دار را افزایش میدهد. اما قلیان تو جیبی بدون نیکوتین باتوجه به مواد شیمیایی که با مایعات طعم دهنده و مایعات اصلی سیگار وجود دارد، به دستگاه تنفس بدن صدمه وارد میکند و باعث مرگ سلولی، صدمه و التهاب به رگ های خونی میشود.
عوارض طعم دهنده های ویپ
در گزارشی که در بررسی قلیان تو جیبی سال 2016 به انتشار رسید، مایعات طعم دهنده ویپ افراد را در معرض خطرات بیشتری قرار میدهد. با بررسی بیش از 50 تنوع طعم دهنده، 92 درصد از طعم دهنده ها حاوی یکی از 3 ماده شیمیایی خطرناک استیل پروپیونیل، استوین و دی استیل میباشند. برای اینکه از صدمات طعم دهنده های قلیان تو جیبی در امان بمانید، از مایعات طعم دهنده زیر استفاده نکنید.
- کارامل
- دارچین
- شکلات
- قهوه
- وانیل
- میخک
- پشمک
- خامه
- گیاهی
- مربا
- دانه های مغذی
- آناناس
- بادام
- نان
- طعم دهنده پودری
- فلفل
- مواد قندی
- توت
- کافور
- آویشن
- گوجه فرنگی
- میوه گرمسیری
- مواد چوبی
روش های ترک ویپ
وابستگی و اعتیاد به نیکوتین در هر صورت اتفاق میافتد. برای ترک قلیان های تو جیبی از روش های ترک سیگار معمولی استفاده میکنند. و برای ترک از روش های زیر کمک بگیرید.
1. مشخص کردن دلیل ترک
اولین قدم خواستن خود فرد است. به زور و اجبار نمیتوان ترک کرد. اگر تصمیم به ترک گرفتهاید باید روش های ترک ویپ را مطالعه کنید. به شکل محکم تصمیم بگیرید و دیگر سمت قلیان تو جیبی نروید. دلایل خود را روی کاغذ بنویسید. ضررهایی که این وسیله بر سلامت بدن شما وارد میکند را در کنار فواید ترک ویپ یادداشت کنید. اینکه برای چه دلیلی و برای چه افرادی تصمیم به ترک گرفته اید بسیار مهم است. سلامت خانواده، همسر و فرزندان از دلایل محکم ترک ویپ هستند.
2. سرگرم کردن خود
از مکان هایی که استفاده از این وسیله برای شما قبلا جذاب بوده، دوری کنید. زمانی که به مصرف ویپ میل پیدا کردید خود را مشغول فعالیت هایی مانند ورزش، مطالعه، حمام آب گرم و فعالیت های مورد علاقه بکنید. مصرف آب، مایعات و نوشیدنی ها برای ترک بسیار کارساز است.
3. کمک ازاطرافیان
از اطرافیان، خانواده، همسر و فرزندانتان بخواهید که شما را کمک کنند. حمایت دیگران از شما حائز اهمیت است. از افراد سیگاری بخواهید که در کنار شما سیگار یا قلیان تو جیبی مصرف نکنند. و تا جای ممکن از مکان هایی که احتمال مصرف سیگار و قلیان توجیبی بالا است دوری کنید.
4. دریافت کمک متخصصین
از مشاوران متخصص در زمینه ترک قلیان تو جیبی کمک بگیرید. مشاوران سرعت ترک را در شما افزایش میدهند و از روش های مطمئن تری استفاده میکنند.
کلام آخر
اگر قلیان تو جیبی مصرف میکنید وقصد ترک آن را ندارید، بهتر است که مضرات آن را به حداقل برسانید. برای کاهش مضرات این وسیله از مایعات طعم دهنده نیکوتین دوری کنید و مسواک را برای سلامت دندان و لثه استفاده کنید. اما اگر به دنبال ترک قلیان تو جیبی هستید، کمک از متخصین در حوزه ترک بهترین پیشنهاد است. مرکز مشاوره ذهن نو به صورت حضوری و تلفنی به مراجعان خدمات ارائه میدهد. برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره درجشده تماس حاصل فرمایید.
برای دریافت مشاوره در زمینه قلیان تو جیبی میتوانید در ساعت از روز برای مشاوره تلفنی از طریق شماره 02191002360 با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.
سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید
تماس با برترین مشاوران از طریق تلفن ثابت در سراسر کشور از 8 صبح الی 12 شب حتی ایام تعطیل
سراسر کشور :9099070354
جهت مشاوره تلفنی با موبایل و رزرو وقت حضوری
شماره تماس با موبایل : 02191002360
منبع: ویپ یا قلیان تو جیبی | عوارض قلیان جیبی چیست؟
:: برچسبها:
ویپ یا قلیان تو جیبی | عوارض قلیان جیبی چیست؟ ,
:: بازدید از این مطلب : 181
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0